fbpx
More

  Šveđani u Zenici otvorili 50 radnih mjesta

  Kompanija “Transcom” čije je sjedište u Švedskoj, a pružanjem korisničke podrške bavi se u 23 države svijeta, otvorio je danas svoj savremeno uređeni centar u Zenici.
  Centar u kojem je posao dobilo 50 mladih ljudi, a do kraja godine očekuje se da će radno angažovano biti više od stotinu Zeničana, simboličnim presijecanjem vrpce u rad su pustili gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i prodajni menadžer “Transcoma” Žolt Beneš.

  – Uz postojeći ured u Tuzli, sada u Zenici gdje ćemo do kraja godine imati više od stotinu uposlenih, uporedo radimo na otvaranju ureda u Banja Luci. Drago nam je da smo kroz ovo razdoblje pandemije i nesigurnosti na finansijskom tržištu uspjeli otvoriti ovako kvalitetan centar. Mi smo drugačija industrija koja u Zenici i BiH vidi dosta potencijala – rekao je Beneš.

  Gradonačelnik Kasumović izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska novog investitora u ovaj grad.

  – U novembru prošle godine susreo sam se sa gospodinom Benešom i ljudima iz Transcoma i evo za osam mjeseci dobili smo jednu respektabilnu firmu u kojoj će posao dobiti 50 mladih ljudi, a uskoro još toliko. Ovo je pokazatelj da je Gradska uprava spremna da odgovori na zahtjeve investitora i da poduzimamo sve da otvorimo što više radnih mjesta za građane Zenice – rekao je Kasumović.

  Dodao je da u Poslovnoj zoni Zenica trenutno ima 108 firmi u kojima je uposleno preko 1.500 ljudi.

  – Jedinica za lokalni ekonomski razvoj zajedno sa Udruženjem privrednika Grada Zenica stvara uslove da privučemo što više investicija i uskoro će nove velike kompanije doći u grad. Imamo ponudu za prodaju kompletne proizvodne zone u Banlozima i to investitorima koji bi se bavili savremenim tehnologijama. U zonu Zenica jug dolazi Lidl i još četiri-pet svjetskih kompanija. Tu će raditi građani Zenice i tome smo maksimalno posvećeni. Gospodinu Benešu i svim uposlenim u Transcomu želim puno sreće i uspjeha u radu – rekao je Kasumović.

  “Transcom” je u BiH poseban po tome što svoje poslovanje temelji na pružanju korisničke podrške.

  biznis.info

  Istaknuto

  Tešanj Connected – brže i lakše do posla sa nama

  Uz najnoviju platformu do lakšeg i bržeg zapošljavanja, Tešanj Connected! Šta je Tešanj Connected?

  Najnovije vijesti

  Prva bh. kamp prikolica nagrađena na gotovo svim sajmovima

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili...

  Top 10 poslovnih vijesti i događaja protekle sedmice

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Objavljen tender za prodaju hotela IgmanKantonalna agencija za...

  Težak udes na autoputu kod Visokog: Vozilo na krovu

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Na autoputu Visoko - Sarajevo došlo je do teške...

  Upozorenje / Kupci, oprez: Iz trgovina se povlači riba u konzervi, prodaje se i u BiH

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je...

  Slične vijesti