Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Svaka čast: Svi maturanti iz odjeljenja imaju prosjek 5.0

  Da se rad i trud isplati, pokazali su maturanti prijedorskog Srednjoškolskog centra. Naime, svih 27 učenika iz odjeljenja IV-2, smjer medicinski tehničar, u završnom razredu imali su prosjek 5.0.

  Nije bilo lako i za ovakav uspjeh potrebno je mnogo odricanja, kaže Maja Pilipović, učenica koja je sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja u dnevniku nizala samo petice.

   “Trudila sam se, učila redovno, nisam zapostavljala gradivo. Najteži su mi bili stručni predmeti. Na svoj razred sam ponosna, svi smo bili jako vrijedni i marljivi. Planiram da upišem njemački jezik i književnost u Beogradu”, rekla je Pilipovićeva.

  Sa njom se sIažu i njeni školski drugari, Šejla Ganić i Bojan Ardov. Mišljenja su da se za ciljeve treba uporno boriti, jer je to, kažu, jedini put do uspjeha. Priznaju da je bilo teških predmeta, ali ne kriju ponos što su bili dio razreda koji će se dugo pamtiti.

  “Tokom ove četiri godine, bila sam odličan učenik. Bilo je teško, prva godina mi je bila najzahtjevnija, a najteži predmet mi je bio anatomija. Moji planovi su da upišem radiologiju u Sarajevu”, istakla je Ganićeva.

  Bojan Ardov je rekao da je oličan  osjećaj biti dio ove ekipe.

  “Razred je odličan i svi smo pokazali znanje. Školovanje ću nastaviti u Ljubljani, na medicinskom fakultetu. Mislim da se rad i trud isplate i uvijek nas čeka odredena nagrada za vrijedan rad”, smatra on.

  Na ovaj razred naročito je ponosna Tanja Timarac, profesor fizike i odjeljenski starješina.

  Prema njenim riječima, 15 učenika iz tog odjeljenja tokom sve četiri godine školovanja bilježi odličan uspjeh, a njihovi rezultati u četvrtom razredu, kako kaže, vrijedni su svake pohvale.

  ” Ovaj rezultat se postiže samo radom. Meni je ovo prvi put da sam odjeljenski starješina, tako da sam ponosna što sam dobila ovo odjeljenje, jer da sam mogla da biram, sigurno bih njih odabrala”, iskrena je ona.

  O uspjehu ovog razreda dugo će se pričati, jer je ovo nešto što se prvi put desilo otkad škola postoji, tvrdi Aleksandar Milješić, direktor prijedorskog Srednjoškolskog centra.

  Vjeruje da je pred ovim mladim i ambicioznim ljudima blistava budućnost i da će nastaviti nizati uspjehe.

  ” Moram istaći da je tu u pitanju jedno veliko zalaganje i učenika i profesora. Mi se trudimo da našim učenicima dajemo podršku i oni su to iskoristili na najbolji način. Ovim smo pokazali da se trud i rad cijene. Nadam se da će nas na ovakav sjajan način predstavljati u Evropi i svijetu”, rekao je Milješić, a prenosi portal Kozarski.com.

  S obzirom da srednjoškolsko obrazovanje završavaju u vanrednim okolnostima, ovi učenici pokazali su i odgovornost, jer su, zbog svoje i sigurnosti drugih, odlučili da ne organizuju proslavu maturske večeri.

  mojdoboj.info

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci