Stanivuković nasamario Vukanovića: Fotkao se “kod Dodika” na Jahorini pa mu anonimno poslao da objavi

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je danas objavio videosnimak u kojem je pokazao kako je nasamario Nebojšu Vukanovića da se sastaje s Miloradom Dodikom poslavši mu svoje fotografije sa lažnog broja, koje je trebinjski političar objavio.

Snimak počinje dešavanjima od 28. februara kada je Stanivuković bio na Jahorini zbog sjednice PDP-a. Kaže da se dosjetio snimiti svoj automobil ispred vile Vlade RS-a na Jahorini i poslati to pod lažnim imenom Vukanoviću u nadi da će biti objavljeno bez provjere izvora.

Informaciju o sastanku i fotografije s planine poslao mu je na Viberu pod lažnim imenom, a 4. marta je to Vukanović objavio na svom blogu s naslovom “Tajno krštenje i sastanak Draška u vladinoj vili na Jahorini”.

Stanivuković je citirao dijelove iz tog teksta kazavši da je riječ o lažima koje je Vukanović nadogradio na neprovjerenu i netačnu informaciju koju je dobio.”On piše ‘Tajno se počeo sastajati, posjetio je luksuznu vilu koju koriste Dodik, Željka i Višković’.

Još je rekao da on ne bi iznosio detalje, pozvao je mene da kažem o čemu smo razgovarali na sastanju”, naveo je Stanivuković.

Na kraju je zaključio da je ono što Vukanović piše na svom blogu “izmišljeno, lažno novinarstvo, klevetanje”. Dodao je kako je Vukanovićevo objavljivanje bez prethodne provjere izvora “za tužbe”.

klix.ba