More
  spot_img

  Staklorezac likvidirao prijatelja pekara zbog 2.000 eura

  Tokom istrage na osnovu serijskog broja novčanica policija je došla do saznanja da je novac Nikole Ostojića, pekara kog je u lokalu u Resavskoj ulici 2017. godine ubio prijatelj, staklorezac Filip Gavranović, završio kod Crnogorca Luke Žižića, koji je prije nekoliko nedjelja, takođe, ubijen u svom kafiću “Ritual” na Novom Beogradu.

  Na suđenju sam čula da je Žižić bio prijatelj Filipove bivše supruge i da mu je dugovao taj novac – rekla je Vera Ostojić, supruga ubijenog Nikole kratko za Telegraf.

  Tokom suđenja utvrđeno je da je Žižić te 2017. godine Gavranoviću, tada novopečenom suprugu njegove prijateljice, pozajmio oko 2.000 evra. Da novac što pre vrati Žižiću od Gavranovića je insistirala njegova supruga, koja je nakon njegovog hapšenja tražila poništenje njihovog braka.

  Gavranović je, kako je kasnije tokom istrage i suđenja utvrđeno, od svog prijatelja, pekara Ostojića tražio novac da mu da na zajam da vrati dug. Znao je da je Ostojić podigao kredit, jer je želio da proširi svoj posao i otvori još jednu pekaru.

  Kobnog dana njih dvojica su viđeni kako piju piće u kafiću koji se nalazi u blizini njihovih lokala u Resavskoj ulici (s jedne strane ulice nalazila se Nikolina pekara, a s druge Gavranovićeva staklorezačka radnja). Djelovalo je da je sve u redu. Te noći Nikola se nije vratio kući i njegova supruga Vera sutradan je prijavila njegov nestanak policiji. Potraga za Ostojićem trajala je danima i bila je dramatična. Veliki broj policajaca svraćao je do Resavske ulice u centru Beograda, pričao s komšijama, vlasnicima drugih lokala, raspitivao se da li je ko išta vidio. Gavranović je, navodno, bio šokiran. Nudio je svoju pomoć i utjehu Nikolinoj supruzi Veri.

  U jednom trenutku policija je uspela da locira Nikolin telefon. Lociran je na Pančevačkom mostu, pa kod Crvenke, pa negdje dalje… Gavranović i Vera išli su i posle policajaca na ove lokacije… tragali za nekim tragom za Nikolom. Ubrzo je utvrđeno da su Nikoline stvari – mobilni telefon i torba bačeni u kontejner i da su zapravo tragali za đubretarskim kamionom koji je to odnio…

  Potraga je onda dobila drugi pravac. Svedoci i najbliži su ispitivani na poligrafu. Gavranović nije prošao i postao je sumnjiv policajcima. Vera je kasnije rekla da je od početka bio sumnjiv i njoj, ali nije mogla da vjeruje…

  Nekoliko dana od Nikolinog nestanka policija je shvatila i da je Gavranovićev lokal danima zaključan, da mu je automobil parkiran u blizini… Odlučili su da mu uđu u staklorezačku radnju. Vera je stajala preko puta ulice i čekala… U staklorezačkoj radnji, ispod hrpe ramova, tepiha i stakla, pronađeno je Nikolino tijelo.

  Vera je stajala preko puta ulice, ispred pekare svog muža, u šoku gledala šta se dešava. Ogroman broj policajaca došao je na uviđaj. Gavranović je uhapšen.

  Tokom suđenja, otkriveno je da je u Gavranović, koji je juče ponovo osuđen na 30 godina zbog ubistva, svog prijatelja ubio nakon tuče u njegovom lokalu jer Ostojić nije htio da mu da novac koji je podigao na kredit za novi lokal. Ubio ga je u popodnevnim satima. Već oko 18h sati dogovorio se da se nađe sa tadašnjom suprugom i da zajedno idu da vrate novac Žižiću, piše Blic.

  One je, kako je kasnije ispričala, došla do njegovog lokala u Resavskoj, međutim on joj je rekao da ide kod Beograđanke, da će se tamo naći. Nekoliko minuta kasnije, zadihan je došao po nju kolima i krenuli su do mjenjačnice gdje je razmijenio novac da vrati dug. Bio je zadihan, ruke su mu bile u ranama. Ispričao joj je, pak, da je udarao u zid od bijesa jer ne može da vrati novac, i da se u radnji sapleo i isjekao se na staklo, prenio je portal Nova.

  Potom su otišli i vratili novac Žižiću.

  Tokom suđenja otkriveno je da je motiv zločina, nesumnjivo, bio novac.

  Podsjetimo, Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo tijelo pronađeno je poslije tri dana intenzivne potrage u staklorezačkoj radi njegovog najboljeg prijatelja, Filipa Gavranovića, koji se inače danima pravio da traga za drugom.

  Ovaj preokret šokirao je sve.

  Gavranović, koji se od zločina nalazi u pritvoru, i kom se sada sudi drugi put, odgovarao je tokom suđenja na pitanja u vezi sa predočenom foto-dokumentacijom – radnog stola iz staklorezačke radnje, kao i Nikolinog tijela sa mesta zločina i sa obdukcije.

  Na pitanje sudije gdje je držao 2.000 evra koje je tog dana uzeo od Ostojića, ili koje mu je Ostojić dao, Gavranović je rekao:

  – Novac je bio kod mene, ali ne znam da li je bio u farmerkama ili jakni.

  Sudija ga je potom upitala gdje se nalazila Nikolina torbica on je odgovorio da ne zna da li ju je “stavio u fioku ili je ona upala”. Međutim, nakon toga njemu su pokazane fotografije na kojima se vidi da se Ostojićeva torbica nalazila u Gavranovićevom radnom stolu i da se novac nalazio ispod nje.

  Gavranoviću su pokazane fotografije ubijenog Nikole sa mesta zločina na kojima se vidi kako se Ostojiću u ruci nalazi oružje, međutim veštak je objasnio da “nakon smrti dolazi do opuštanja mišića” i da je “veća vjerovatnoća da je ovaj predmet, u ovaj položaj stavljen nakon Nikoline smrti”.

  Optuženom Gavranoviću predočene su i fotografije sa obdukcije, i upitan je da objasni kako su nastale povrede na Nikolinoj glavi.

  – Tuča je trajala nekoliko minuta. To je bila tuča u kojoj se svako borio na život i smrt – rekao je Gavranović.

  Vještak je nakon toga objasnio da je Ostojić u tuči onesvešćen i da je nakon toga zadobio veći broj povreda koje su dovele do njegove smrti.

  Gavranović je juče ponovo osuđen na 30 godina robije. Više javno tužilaštvo saopštilo je da će uložiti žalbu na ovu presudu i da za ubicu traži maksimalnu kaznu.

  Staklorezac likvidirao prijatelja pekara zbog 2.000 eura
  Staklorezac likvidirao prijatelja pekara zbog 2.000 eura

  izvor : crna-hronika.info

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci