More
  spot_img

  SRAMOTNO PONAŠANJE: VIJEĆNIK SDA U ZENICI PRIJETIO I PSOVAO MAJKU KOLEGI VIJEĆNIKU NA SJEDNICI!


  SRAMOTNO PONAŠANJE: VIJEĆNIK SDA U ZENICI PRIJETIO I PSOVAO MAJKU KOLEGI VIJEĆNIKU NA SJEDNICI!
  SRAMOTNO PONAŠANJE: VIJEĆNIK SDA U ZENICI PRIJETIO I PSOVAO MAJKU KOLEGI VIJEĆNIKU NA SJEDNICI!

  Nesvakidašnja sramotna situacija zabilježena je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, na kojoj su izrečene psovke, prijetnje ali i uvrede.

  Učinio je to Šerif Patković, vijećnik SDA, i to na adresu Denana Pašalić, vijećnika “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”.

  Naime, nakon što su se najprije raspravljali sa govornice, izrevoltiran Pašalićevim izlaganjem Patković ga je pozvao da izađu “da mu nešto kaže”.

  -Je*at ću ti ja majku – rekao je Patković Pašaliću nakon što je predsjedavajući Mirza Husetić, uvidjevši kakva situacija vlada, prekinuo sjednicu petominutnom pauzom.

  Ova situacija izazvala je brojne reakcije, a među onima koji su reagirali je i Kenan Uzunović, predsjednik Kluba vijećnika “ZI-KF”.

  -Poslije današnje sjednice Gradskog vijeća ne mogu ostati nijem na ovakve komentare. Prije svega želim istaći činjenicu da više nikada neću dozvoliti da mi vijećnici opozicije brutalno vrijeđaju inteligenciju sa govornice iznošenjem neistina, i na takve stvari nikada neću šutiti. Na današnjoj sjednici Šerif Patković je napravio incident gdje je, na bezobrazan i perfidan način na kraju opsovao majku kolegi Denan Pašalić. Nakon incidenta, klub vijećnika SDA napustio je sjednicu i odmah putem lažnih profila i saopštenja plasirao neistine. Nikada niko Šerifu Patkoviću nije osporio ratne zasluge, lično sam za govornicom izrazio zahvalnost i njemu i svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos u borbi u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, ali mislim da, svaki put kada argumentovano dokažemo da SDA nije upravu započnu priču o ratu što je krajnje licemjerno. Šerif Patković bio je vrhunski borac, ali je za svoju borbu i višestruko nagrađen. Žao mi je brojnih obespravljenih boraca kojima nije pružena prilika kao što je pružena njemu – napisao je Uzunović.

  Naravno, nisu ostali nijemi ni u zeničkoj SDA, čiji vijećnik je danas pokazao ponašanje kakvo ne priliči vijećniku.

  -Klub vijećnika Stranke demokrastske akcije u Gradskom vijeću Zenica je napustio današnju sjednicu Vijeća nakon što je vijećnik Zeničke inicijative-Kasumović Fuad, Denan Pašalić, sa govornice u nekoliko navrata vrijeđao vijećnika Stranke demokratske akcije Šerifa Patkovića.

  Od početka same sjednice, Pašalić se neprimjerenim rječnikom, najprimitivnijim vrijeđanjem, javnom bahatošću i omalovažanjem obraćao svakom ko ne podržava politiku koju u Zenici sprovodi Fuad Kasumović.

  Posebno šokantno bilo je njegovo obraćanje vijećniku Patkoviću nakon što je pitao kako je moguće da se od 1.200.000 KM iz oblasti vodoprivrede u naselje Perin Han, u kojem stanuje gradonačelnik Fuad Kasumović, ulaže 500 000 KM.

  “Nemojte mi, Bogati, te ratne. Sve ću vas povaliti jednog po jednog. Smradu jedan. Nek se omrsi”, rekao je, između ostalog, Pašalić.

  crna-hronika.info

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci