Snijeg jutros pravi probleme vozačima širom BiH: Zastoj na Karauli, cesta zaleđena

Snijeg koji je padao tokom noći širom Bosne i Hercegovine, jutros stvara probleme brojnim vozačima. 

Kako javljaju čitatelji portala “Avaza”, na planinskom prevoju Karaula je došlo do zastoja. 

Sve sami led na cesti – navodi naš čitatelj. I na Bradini ima dosta snijega, pa apelujemo na vozače i da na ovoj dionici voze oprezno.

Kako javljaju naši čitatelji, snijeg otežava saobraćanje a došlo je i do stvaranja kolona. Zbog novih sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju, teže se saobraća i na putnom pravcu Zavidovići – Olovo.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i zaglavljenih teretnih vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Stupari-Kladanj.- Na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz mokar ili vlažan. Skrećemo pažnju i na zaleđen kolovoz preko prevoja, kao i na povremene sniježne vijavice koje smanjuju vidljivost. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona, a u jugozapadnim i zapadnim krajevima i na povremeno jak vjetar.

Savjetujemo oprezniju vožnju i poštivanje svih saobraćajnih propisa. Vozačima koji se imaju namjeru kretati preko planinskih prevoja preporučujemo korištenje zimske opreme, bez obzira što to više nije zakonski obavezno – navode iz BIHAMK-a.

avaz.ba