SIPA u Službenom glasniku RS nakon nezakonitih objava

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine boravili su u Službenom glasniku Republike Srpske. Sve nakon što je ta ustanova objavila ukaze o proglašenju dva sporna zakonska rješenja, onog kojim se OHR “izbacuje” iz Službenog glasnika, ali i Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.“

Ja sam ih kao direktor Službenog glasnika upoznao da sam direktor, da sam stupio na dužnost 9. jula i da je moja obaveza da objavljujem zakone i odluke predsjednika Republike Srpske, Narodne skupštine, Vlade i svih drugih institucija Republike Srpske”, rekao je Miloš Lukić v.d. direktora Službenog glasnika.

N1Inače, direktorka fotelja u Službenom glasniku jedna je od najužarenijih u zemlji. Lukić je na poziciju postavljen ekspresno, nakon što je ostavku na funkciju v.d. direktora Službenog glasnika podnijela Milka Devušić i to zbog pritisaka u vezi sa neobjavljivanjem odluka OHR.

Lukić je imenovan na telefonskoj sjednici Vlade održanoj u subotu, a na dužnost je stupio u nedjelju. Ekspresno po objavi ukaza o proglašenju zakona oglasilo se i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine koje je saopštilo da je formiralo tužilački tim.N1“Mi smo u nedjelju obavili svoj posao Službenog glasnika, to jeste to da objavimo sve propise koji su nama upućeni.

Dan ranije smo dobili te dopise, ukaze predsjednika Republike Srpske”, rekao je Lukić ističući da misli da je tužilačka naredba o pokretanju istrage donesena nešto ranije, nakon usvajanja zakona u Narodnoj skupštini.

klix.ba