More
  spot_img

  Sarajlija koji je donirao dio jetre da spasi majku vratio se fudbalu


  Robert Perić-Komšić je postigao golčinu u dresu Cibalije, onda je došao kući, spakovao torbu i otišao u Istanbul.

  Tamo ga je sačekala utakmica života, operacija jetre koju je donirao teško bolesnoj mami Ljiljani.

  Bogu hvala, sve je prošlo u redu. I operacija, i oporavak. Oboje smo dobro, ja sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život“, poručio je Komčić.

  Nakon četiri mjeseca se vratio treninzima, a onda konačno i zaigrao. Na meču sa Kustošijem je ušao u igru u 76. minutu.

  Pojasnio je da mu je uklonjeno 70 posto jetre, te da doktori nisu mogli da mu garantuju da će ponovo moći da bude profesionalni fudbaler. Ipak, to ga nije poljuljalo ni sekundu.

  “Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom trenutku uopće nisam razmišljao o tome hoću li fudbal zaigrati ikad ili više nikad. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo bilo je sporedno“, iskren je ovaj as.

  Rođeni Sarajlija nema nikakvu dilemu ko je heroj u ovoj priči, iako mnogi ističu njega.

  Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je onda proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna, pa je postupak propao. Otac Nedeljko ima više od 50 godina što je uz masnu jetru jedan od dva eliminirajuća faktora za donorstvo. Rizik je bio ogroman, a mami je vrijeme isticalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene spakirao sam stvari i odletio za Istanbul”, ispričao je Robert, prenosi Nova.rs.

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci