SARAJEVO KAŽNJENO ZBOG PAROLE IZETU NANIĆU, HORDE ZLA REAGOVALE

FK Sarajevo je zaprimio odluku FSBiH kojom se Bordo klubu izriče novčana kazna u iznosu od 3000 KM i zabrana igranja jedne utakmice pred gledaocima na stadionu Bilino Polje u Zenici.

SARAJEVO KAŽNJENO ZBOG PAROLE IZETU NANIĆU, HORDE ZLA REAGOVALE
SARAJEVO KAŽNJENO ZBOG PAROLE IZETU NANIĆU, HORDE ZLA REAGOVALE

U obrazloženju odluke navodi se da je klub kažnjen zbog propusta u organizaciji na utakmici 4. kola Premijer lige BiH protiv Posušja koja je odigrana na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Prema izvještaju delegata propusti se odnose na korištenje pirotehničkih sredstava, gađanje protivničkog igrača i službenih lica prilikom napuštanja terena i istaknutog transparenta na tribinama u 65. minuti utakmice na kojem je pisalo “Dušmanima Bosne nanio je jada”.

Vrlo brzo je stigla i reakcija Hordi zla, najvatrenijih navijača Bordo tima.

Oni su pozvali savez da konačno počnu raditi svoj posao, završe započete radove na stadionima i tako omoguće da na stadionima budu oni zbog kojih se igra fudbal, navijači.

– Obavještavamo sve navijače FK Sarajevo da se utakmica koja je na rasporedu sutra protiv FK Leotar odlukom FSBiH igra pred praznim tribinama. Dok je pirotehnika najveći problem savezu, spominjanje ratnih zločinaca je zanemarivo.

CHI