Samira Hurem o spašavanju vozača: Gledali smo kako se prevrće, odmah smo istrčale iz autobusa

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo navikle su na pobjede. Imaju već 20 titula prvakinja Bosne i Hercegovine, čime su ušle u Ginisovu knjigu rekorda, a danas je za njih trebao biti još jedan rutinski obavljen posao.

Teška akcijaIgrale su utakmicu u Bijeljini protiv Radnika, ali se ispostavilo da je pred njima itekako teška i neočekivana akcija. U mjestu Ugljevik vozilo koje je išlo ispred njih se prevrnulo, a onda su shvatile da je unesrećenom vozaču potrebna njihova pomoć. – 

Gledali smo kako se prevrće, u tom trenutku vozilo je išlo ispred nas, izgubio kontrolu i prevrnuo. U tom trenutku je sreća jer nije proletio u rijeku, već se zaustavio tačno prije padine. Odmah smo se pripremile, zaustavili bus i istrčali timski, a u pomoć je pritekao još jedan vozač iz drugog automobila koji se tu našao – govori Hurem za “Avaz”. 

Dalje ističe da su provjerili u kakvom stanju je vozač. – Na svu sreću, osoba koja je vozila je bila dobro osim ogrebotina, ali u šoku i nije mogao izaći iz prevrnutog auta.Na pravom mjestuIgračice su se skupile i prevrnule auto kako bi mu pomogle da izađe, ponudile pomoć, vodu i drago nam je da smo se baš pojavile na pravom mjestu kada je pomoć bila potrebna – rekla je za “Avaz” Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.Epilog je materijalna šteta, a to je uvijek najmanje za šta ljudi brinu u ovakvim situacijama.SFK 2000 Sarajevo je pokazao da je najbolji tim, na travnjaku odavno, a očigledno su spremne i na teške, nepreviđene situacije van terena. Kapa dole za heroine dana.

avaz.ba