Rusmir Musa, otac Džanana Muse: Presretni smo, mislim da posjeduje kvalitet za velike stvari

Sjajni bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa još jednom je briljirao i vodio svoj Real do pobjede protiv Partizana rezultatom 98:94 u petoj odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije Eurolige. Na taj način Real se plasirao na Final Four koji se održava u Kaunasu.

Džananov otac Rusmir, vraćajući se iz Madrida, za portal „Avaza“ kazao je da je ponosan na svog sina.- Teško je reći nešto što se već ne zna. Zaista, u ovu seriju plej ofa i Partizan koji je zaista sjajna ekipa i Real koji je također sjajna ekipa su odigrali odlično. 

Mogli ste primjetiti da je bio pritisak, kako medijski, tako i na terenu. To su odlični igrači i na kraju prevagnule su nijanse koje su odlučile na stranu Reala i mi smo naravno presretni, prezadovoljni Džananovim igrama i evo čekamo Final Four – rekao je Rusmir za „Avaz“.

Ljubav prema košarciNa pitanje kako se javila Džananova ljubav prema košarci, kaže da je tu priču već ispričao bezbroj puta.- Džanan je počeo košarku igrati u Bihaću, pa je svoje ozbiljne košarkaške korake napravio u košarkaškom klubu „Koš“ vlasnika Seje Bukve i poslije toga ide „Cedevita“, NBA i sve što je poznato.

On je pokazivao spremnost prije svega prema sportu. On je inače kompletan sportski tip, tako da je košarka bila jedan od dominatnih sportova, fudbal, tenis i ostalo. Džanan jako dobro igra – kazao je Rusmir Musa.

11. titula evropskog prvakaUpitali smo ga da li smatra da će Džanan Realu donijeti 11. titulu evropskog prvaka, kaže da je uvijek optimističan.- Međutim, bilo ko ko prati sport mora znati da su prognoze te vrste jako nezahvalne. To su sve sjajne ekipe. Igra se na jednu utakmicu.

Nijanse će odlučivati.Mi smo prije svega prezadovoljni što se Džanan s Realom našao na Final Fouru. Mi njemu želimo najviše zdravlja, a mislimo da on posjeduje kvalitet da uradi zaista velike stvari – poručio je Rusmir Musa, otac Džanana za portal “Avaza”.

avaz.ba