Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  RUSKINJA LJUDMILA U STUDIJU EMISIJE ‘NEDJELJOM POPODNE’: SA NEDIMOM SAM UPOZNALA LJEPOTU ISLAMA

  Ove nedjelje u emisiji „Nedjeljom popodne“ naši domaćini Džena i Faruk ugostit će Ruskinju i Bosanca te njihovu kćerkicu Aišu.

  Poznato je da u Bosni i Hercegovini živi nekolicina stranih državljana koji su zbog karijere ili ljubavi napustili svoju domovinu, a jedan od njih je i Ljudmila Mila Babić. U Rusiji je završila Akademiju likovnih umjetnosti, a magistrirala primijenjenu umjetnost. U Sarajevo je došla zbog ljubavi, naučila bosanski jezik te prihvatila islam, a kako ističe, Nedim je nije „nagovorio“ na to, nego je sama odlučila. Zajedno sa Nedimom upoznala je ljepote islama.

  Kada je prvi put putovala za Sarajevo, Ljudmila ističe kako je bilo strah u avionu, mislila je da će avion pasti, sve je gotovo… Ali nije… Ljubav je čekala u Sarajevu. Čekao je njen Nedim. Trenutno s Nedimom vodi jednu od renomiranih sarajevskih teretana, a osim toga bavi se i kaligrafijom.

  Nedim Babić je u istoimenoj emisiji gostovao prije 20 godina, prisjetio se tog trenutka, kao i Džena i Faruk. Kroz smijeh dodaju da je bilo davno. Na Farukovo šaljivo pitanje postavljeno  Ljudmili zašto je izabrala baš Nedima od toliko lijepih naših muškaraca, odgovorio je Nedim: „Samo intelekt, duša jedna drugoj putuju“.

  Ljudmila i Nedim upoznali su se u Egiptu, dan pred Ljudmilin povratak u Rusiju. Razmijenili su e-mailove.

  Nedim mi je poslao e-mail, ne znam ni zašto sam mu dala svoj, jer mi od njega ništa nije trebalo – prisjeća se Ljudmila.
  Kada sam došla kući, došao mi je e-mail. Pola godine nismo komunicirali, bili smo ‘bazi’ prijateljstva. Pošto sam ja radila u notarskom uredu, obično bismo se navečer pričali o tome kako smo proveli dan, je li bio lijep, težak… Zbog te komunikacije stvorile su se emocije kod mene – kaže Ljudmila.
  Kako je, zapravo, izgledalo njihovo upoznavanje, koliko je Ljudmilu bilo ”teško” nagovoriti da dođe u Bosnu, kako je reagovala kada joj je Nedim prvi put izjavio ljubav i kakve sve lijepe uspomene nose iz svakodnevnog života, saznajte ove nedjelje u emisiji „Nedjeljom popodne“ u 17 sati u programu Hayat TV-a.

  Video možete pogledati i OVDJE.

  hayat

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci