Ratni zločinac Branimir Glavaš objavio da je stigao u BiH: Nisam pobjegao, u zatvor neću više ni dana

Branimir Glavaš je nedavno nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora za ratne zločine nad Srbima. Istražni zatvor mu tada nisu odredili zbog odluke Ustavnog suda iz 2015. prema kojoj je već odslužio dio kazne. Jučer je objavio da je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.”

Otišao sam u BiH, ali nisam pobjegao. Imam dvije putovnice. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj. Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka.

Nemam namjeru odslužiti ni jednog dana u zatvoru”, rekao je za 24sata Branimir Glavaš nakon što je na svom Facebook profilu objavio da je napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu.On se na Facebook profilu označio da se nalazi u Drinovcima kod Gruda.”

Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi nikada se ne zna”; rekao je Glavaš.Glavaš je jedan od osnivača HDZ-a u Zagrebu 1989. godine. Njegovi roditelji su iz Drinovaca, odakle su 1949. doselili u Osijek.Podsjetimo, Glavaša je Županijski sud u Zagrebu na ponovljenom suđenju u slučajevima “selotejp” i “garaža” nepravomoćno osudio na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine.

Uz njega je osuđena i Gordana Getoš Magdić na četiri godine, a Dino Kontić i Zdravko Dragić su dobili tri godine. Teretili su ih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva te ubijanje i nečovječno postupanje prema civilima – šest muškaraca i jednoj ženi koji su odvođeni i ubijeni na rijeci Dravi.Njegov advokat i sin, Filip Glavaš, u utorak navečer nije odgovarao na pozive novinara.

Nakon presude je bio upitan odlazi li Branimir Glavaš u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima uz hrvatsko i kamo je pobjegao prije izricanja prve presude 2009. te služio zatvorsku kaznu, Filip Glavaš je tada odgovorio da je ta odluka na njegovom ocu.

klix