fbpx
More

  Prva bh. kamp prikolica nagrađena na gotovo svim sajmovima

  Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Evrope i svijeta. Ova kamp prikolica specifična je po mnogo čemu.

  – Njena dužina je 7,2 metara a širina 2,4 metra. Ima i dnevni boravak koji mi jedini u svijetu imamo, dakle pored blagovaone imamo i dnevni boravak od 10 m2. Naša kupaonica je veća od ostalih i ima 3 m2. Debljina vanjske stijenke je 7 cm za razliku od 3,5 kod drugih prikolica, monolitna je, voda ne može ući u nju, zaštićena je od tuče – kaže za BHRT Denis Kraljević, vlasnik firme „Derubis yachts“.

  Prva bh. kamp prikolica u konkurenciji od 600 izlagača osvojila je priznanja na gotovo svim sajmovima u svijetu na kojim se pojavila.

  – Biraju se najbolji primjerci na sajmu na kojem ima 600 izlagača. Biti kao što smo mi u Australiji bili proglašeni za najbolju kućicu je velika stvar. I među top pet svih izlagača u svim kategorijama. To smo doživjeli i u drugim zemljama, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, svi stručni časopisi, ljudi vezani za tu industriju su dali svoju ocjenu – kaže Kraljević. 

  Denisa Kraljevića je u BiH dovela ljubav. Naime, prije nekoliko godina oženio je Vitežanku Lejlu, a sa sobom je u ovaj bh. grad donio vještine koje su bh. majstorima dosad bile nepoznate. Tako je prije kamp prikolice, u Vitezu napravljena i prva bh. jahta.

  Vlasnici kažu da posla imaju za čitavu sljedeću godinu. Ugovor su sklopili sa 20 poduzeća u svijetu. Proizvodnju namjeravaju povećati na 300 jahti i prikolica godišnje, a za to će im trebati proširenje proizvodnih kapaciteta.

  Uskoro će, kažu, kamp prikolicu predstaviti u Sarajevu, gdje će Bosanci i Hercegovci iz prve ruke moći se uvjeriti kako izgleda luksuz proizveden u BiH.

  biznisinfo

  Istaknuto

  Tešanj Connected – brže i lakše do posla sa nama

  Uz najnoviju platformu do lakšeg i bržeg zapošljavanja, Tešanj Connected! Šta je Tešanj Connected?

  Najnovije vijesti

  NEVJEROVATNO: Koliko Bosanaca i Hercegovaca živi u Austriji?

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Austrijski list Kronen Zeitung objavio je statističke podatke koji...

  NEVJEROVATNO: Koliko Bosanaca i Hercegovaca živi u Austriji?

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Austrijski list Kronen Zeitung objavioo je statističke podatke koji...

  Rođena bez vida, ali nikada nije odustala od svojih snova: Dženana i Kenan Isaković postali roditelji dječaka Alija

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Priča Dženane Isaković jedna je od najinspirativnijih priča koju...

  Dodik: Sin mi nije zaposlen, kćerka hrani četvero djece, posluje u minusu

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je rekao...

  Slične vijesti