Proizvođač bh. puške zapošljava 126 novih radnika

Radnici na ovim pozicijama bit će zaposleni na neodređeno vrijeme a najduže do 30.06.2023. godineBNT – Tvornica mašina i hidraulike iz Novog Travnika zaposlit će 126 novih radnika.

Naime, ova kompanija namjenske industrije raspisala je početkom decembra oglas u kojem je objavila 126 otvorenih pozicija za različita radna mjesta.

Među njima su komercijalisti, elektrotehničari, elektroničari, tehnolozi, metalostrugari, bravari, vozači viljuškara i kranovođe, zavarivači i sl, a najveći broj radnih mjesta odnosi se na metaloglodače, njih 26.

Radnici na ovim pozicijama bit će zaposleni na neodređeno vrijeme a najduže do 30.06.2023. godine, pa se može pretpostaviti da je riječ o realizaciji pojedinačnog dogovorenog posla.Ipak, ovo je ohrabrujuća vijest budući da su početkom godine radnici kompanije bili u štrajku zbog neisplaćenih plata i regresa te neuplaćivanja doprinosa.

Direktor preduzeća Adis Ikanović kazao je tada da je firma zapala u probleme ali da dugoročno nema straha za budućnost.

Podsjetimo da je riječ o kompaniji iz oblasti vojne industrije koja je najpoznatija po tome što je proizvela prvi domaći komad teške artiljerije – samohodnu haubicu kao i bh. pušku kalibra 7,62 mm.

BIZNISINFO.BA