More
  spot_img

  Preminuo srbijanski pjevač narodne muzike Džej Ramadanovski

  Srbijanski pjevač Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini od zastoja srca, navode tamošnji mediji.
  Inače, Džej je pre tri godine operisao srčane zaliske u Beču i tada su mu doktori rekli da mora strogo voditi računa o ishrani i zdravom životu.

  Džej je u nedavnom intervju izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi zaraza koronavirusom bila pogubna za njega.

  Fanovi će ga najviše pamtiti po pjesmi “Nedelja”.

  Preminuo srbijanski pjevač narodne muzike Džej Ramadanovski
  Preminuo srbijanski pjevač narodne muzike Džej Ramadanovski

  Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dijete. Porodica Ramadanovski vodi porijeklo iz opštine Resan u Makedoniji. Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvjesno vrijeme provodi živeći sa bakom, da bi poslije zbog sklonosti ka maloljetničkoj delinkvenciji vrijeme do punoljetstva proveo po domovima za vaspitanje djece i omladine.

  U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” gdje se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalitetu. U to doba muzikom se bavio amaterski.

  Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pjesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mjesto. Tokom 1990-ih bio je popularan u cijeloj Jugoslaviji, a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

  Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine “Hajde da se volimo 2″, gdje je izveo jednu od svojih, tada popularnih pjesama, ”Slažeš li se ti”.

  klix.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci