Petak, 1 srpnja, 2022
More
  spot_img

  Potraga za avionom i dalje traje: Na terenu preko 100 ljudi, pilot kontroli leta poslao poziv za pomoć

  I dalje traje potraga za sportskim Cessna sa četiri osobe koji je u nedjelju oko 11:30 sati nestao između Slunja i Rakovice.

  U Broćancu je organiziran štab u kojem se nalaze pripadnici HGSS-a, policija, ali i službenici antiterorističke jedinice Lučko. Koordiniraju potragu za koju kažu da je iznimno teška i zahtjevna s obzirom na to da je teren koji se pretražuje širok. Vremenski uslovi su teški. Glavna im je zadaća suziti teren kako bi im potraga u tom dijelu bila nešto lakša. 

  Načelnik HGSS-a Josip Granić iznio najnovije informacije o potrazi. 

  – Na terenu je 70-ak pripadnika HGSS-a i 30-ak pripadnika policije. Češljaju teren, no on je ogroman, a jaka kiša i magla otežavaju im posao. Tragat ćemo dok nešto ne pronađemo. Potragu nećemo prekidati niti po noći. Sada je na terenu sedam stanica HGSS-a, a za sutra ćemo dignuti sve, dakle pripadnike 20 stanica – kazao je Granić te dodao: 

  – S obzirom da je područje veliko i šumovito nemoguće je procijeniti kada bi se mogao pronaći neki trag.

  Premda imaju dron, od njega trenutno nema velike koristi.

  – U ovim uvjetima nemamo korist od drona. Imali smo helikopter HRZ-a na raspoloaganju, ali bilo bi preopasno poletjeti. Dronovi su na terenu, ali iskoristivost je mala. Nadamo se da će se magla podići i onda dronovi mogu odraditi svoje.

  Kako je ranije javila Nova TV, iz aviona Cessne 128 je prije nestanka poslan poziv upomoć.

  izvor : avaz.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci