Potpredsjednik Zrinjskog optužio gradonačelnicu Sarajeva da podržava Hamas

Potpredsjednik Zrinjskog Amir Gross Kabiri glasan je u svakodnevnoj podršci Izraelu.Potpredsjednik Zrinjskog Amir Gross Kabiri, koji uveliko pruža podršku izraelskoj vojnoj operaciji u pojasu Gaze, danas je prozvao gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić putem društvene mreže “Instragram”.

Kabiri je optužio Karić da podržava Hamas. Podsjetimo, nakon ogromnog protesta podrške narodu Palestine u Sarajevu, održanog 22. oktobra, i izraelska ambasadorica za BiH je gradonačelnici Sarajeva uputila pitanje o tome zašto nije osudila Hamas.

Karić joj je tom prilikom poručila kako je od početka sukoba osudila ubijanje svih nedužnih civila, te da, stoga, neće prihvatati nametanje tendencioznih izjava koje imaju za cilj diskreditaciju gradonačelnice i Grada Sarajeva.

Iz Gradske uprave Sarajeva uputili oštar odgovor izraelskoj ambasadorici: Niko ne može krojiti stavove gradaPotpredsjednik Zrinjskog je ranije optužio i navijače Čelika za antisemitizam, a nedavno je bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić istakao da mu je Kabiri u razgovoru rekao da smatra da Jakov Finci ne može predstavljati jevrejsku zajednicu u BiH.

N1INFO.BA