Plivačica Iman Avdić dobila grb svoje općine i skromni novčani poklon

Načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Turkić uručio je plivačici Iman Avdić grb općine i skromni novčani poklon za sav njen doprinos i sportske uspjehe koje je postigla u proteklom periodu.

Iman Avdić je jedna od trenutno najboljih sportašica u BiH pred kojom je svjetla budućnost. Iman sa svojim roditeljima već duži period živi, radi i trenira u Sarajevu i brani boje Bosne i Hercegovine na svjetskim i evropskim takmičenjima, a porjeklom je iz Doboj Juga.

Iman Avdić je od kraja sedmog mjeseca, kada je održan Europski omladinski olimpijski festival (EYOF) vlasnica bronzane medalje u kategoriji – Plivanje, slobodna tehnika i to je samo jedan u nizu sjajnih rezultata koje ova plivačica ostvaruje.

“Bronzana je to medalja koja mnogo znači za BiH, njen sport pa i Doboj Jug jer Iman je dijete porijeklom iz Doboj Juga i njeni uspjesi se ovdje doživljavaju emotivno i dosta znače za sve koji vole ovu zemlju, svoj grad i mjesto porjekla”, poručili su iz kabineta načelnika.

Ovom prilikom načelnik Tukić uručio je skromni novčani poklon za Iman kao i grb općine kako bi u svakom trenutku imala nešto za podsjećanje na mjesto iz kojeg dolazi.

“U narednom periodu čekaju je mnoga takmičenja i sportske priredbe te joj ovom prilikom želimo svu sreću i što bolje rezultate uz dobro zdravlje”, dodali su iz Općine Doboj Jug.

Općina Doboj Jug prepoznaje uspjehe, rad i trud svojih sportista tako da se od ove godine realizuje i Odluka o materijalnoj pomoći i podršci za nastavak sportskih aktivnosti najboljih u sportu i to za osam najboljih sportista iz Doboj Juga:

  • kategorija seniori: Selmir Delić i Aldijana Ibraković,
  • kategorija juniori: Besim Šaćirović,
  • kategorija kadeti: Lejla Aličić,
  • kategorija pioniri: Lejla Šečić i Bakir Sprečo,
  • kategorija predpioniri: Berina Zaimović i Amar Muratović.

Ukupan fond za pomoć sportistima iznosi 500,00 KM na mjesečnoj osnovi i realizuje se putem Sportskog saveza Doboj Jug.

Podrška sportu je kontinuirana i Općina Doboj Jug će nastaviti da ulaže u sport i sportiste, gradeći nove sportske objekte, ulažući direktno u razvoj mladih sportista i stvarajući ambijent u kojem se i afiniteti prema sportu mogu ispoljiti i realizirati.

Plivačica Iman Avdić dobila grb svoje općine i skromni novčani poklon
Plivačica Iman Avdić dobila grb svoje općine i skromni novčani poklon

izvor : klix.ba