Subota, 25 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Otvorene granice!

  Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, a na inicijativu Granične policije BiH, 28. svibnja 2020. godine, donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima susjednih zemalja, i to Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ova odluka stupila je na snagu danom donošenja, saopćeno je danas iz Granične policije BiH.

  ”Također, jučer je precizirano da stranci zbog poslovnih obveza mogu ući u BiH pod uvjetom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH te da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska”, saopćeno je.

  Vijeće ministara je informiralo i da 1. lipnja ove godine prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje sa zračnih luka u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti. Što znači da se od 1. lipnja otvaraju granični prijelazi na zračnim lukama u BiH te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih tijela u BiH”, saopćeno je.

  N1

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci