Nedjelja, 22 svibnja, 2022
More
  spot_img

  OGLASILA SE SUPRUGA HUSEINA MUJANOVIĆA NAKON ŠTO JE U BEOGRADU OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA: OVO JE TOTALNI FAŠIZAM!

  Bivši pripadnik Armije RBiH Husein Mujanović osuđen je danas pred odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu na kaznu zatvora od deset godina u koju će mu biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

  Njegova supruga Mirsada Mujanović razočarana je presudom Višeg suda u Beogradu.

  – Nisam iskreno dobro. Ovo je dno dna pravosuđa. Ovako nije zabilježeno da postupa jedan sud. Ovo je totalni fašizam. Ovdje nema pravde. Ovdje je pravda umrla odavno – rekla je za portal “Avaza” Mirsada Mujanović.

  Dan uoči presude kazala je da očekuje oslobađajuću presudu. Vjerovala je da će Viši sud osloboditi njenog supruga, ali je odluka beogradskog Suda zatekla.

  – Uzalud smo očekivali da su neke nove snage tu, ali ovo je samo nastavak onoga što se desilo od 1992. do 1995. godine. Vjerujte da je nečuveno – poručila je Mujanović.

  Podsjetimo, Apelacioni sud u Beogradu prošle godine je ukinuo prvostepenu presudu bivšem komandantu Armije RBiH Huseinu Mujanoviću kojom je osuđen na deset godina zatvora. Prethodno ga je Viši sud u Beogradu, 6. jula 2020. godine, osudio na deset godina zatvora.

  Viši sud u Beogradu je teretio Mujanovića za protivzakonito zatvaranje, jer je, kako se sumnja, bez zakonskog osnova i bez odluke nadležnog organa držao u vojničkom pritvoru zatvorene oko 30 srpskih civila od 8. jula do 15. oktobra 1992. godine.

  CRNA-HRONIKA.INFO

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci