Nova velika vijest za Zmajeve: Said Hamulić odabrao BiH!

Nekadašnji nogometaš, a sada menadžer igrač Roman Skorupa za poljske medije potvrdio je da je napadač Said Hamulić odabrao u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Hamulić se već neko vrijeme nalazi na “radaru” nogometne reprezentacije BiH, kao još nekoliko igrača s državljanstvima drugih država, a porijeklom iz naše zemlje, poput Benjamina Tahirovića ili Denisa Huseinbašića.

Ovaj mladi napadač zadivio je sve u prvoj polusezoni u Stal Mielecu s kojim je postao najbolji strijelac poljske Ekstraklase. O kakvom napretku se radi, dovoljno govori podatak da je prije nekoliko dana iz Poljske kompletirao transfer u francusku Ligu 1 i postao igrač Toulousea.

Kako je to transfer koji je impresionirao dobar dio Poljske, tako su tamošnji mediji kontaktirali njegovog menadžera Romana Skorupu.

Razgovarali smo s jednim trenerom i predstavnikom Nogometnog saveza BiH. Imali su i oni želju da pozovu Saida, ali je problem što su imali samo jednu ugovorenu utakmicu do kraja godine, a to je bila Rusija, koja je otkazana.

Druge reprezentacije zakazale su dva ili tri meča. Igrači su krenuli u bojkot, savez je odustao od utakmice i nije angažovao drugog protivnika. Stalno smo bili na vezi sa Nogometnim savezom BiH, čekali smo poziv, no nije bilo utakmice”, rekao je Skorupa za Weszlo i onda dodao ono najbitnije:

Said je bio jedan od tri ili četiri igrača koji su mogli birati reprezentaciju. Bosanski mediji ne žele izgubiti te momke, a Said je ciljao samo na BiH.

Službeno se može reći, izabrao je nastupati za ovu zemlju”, ističe menadžer.Hamulić je rođen u Nizozemskoj, a postojale su i ponude iz ove zemlje za nastavak karijere, no odlučio se na veći izazov i odlazak u lige petice.Skorupa je poprilično dobro upućen u novosti oko bh. nogometa pa je tako dodao da Nogometni savez BiH želi još nekoliko reprezentativaca koji su rođeni u drugim zemljama.”

Hamulić nije jedini igrač koji ima dvojno sportsko državljanstvo i počinje kucati na vrata reprezentacije BiH. Savez u njima želi probuditi bošnjaštvo, nagovoriti ih da predstavljaju svoju zemlju. Said je jedan od tri ili četiri takva igrača koji mogu izabrati BiH”, dodaje ovaj menadžer koji je 2016. godine završio karijeru.

klix.ba