Njemačka pobijedila Mađarsku i čekirala kartu za osminu finala

Fudbaleri Njemačke došli su i do druge pobjede na Evropskom prvenstvu, te tako obezbijedili narednu rundu nakon što su u 2. kolu grupe A savladali selekciju Mađarske (2:0).Tekst se nastavlja ispod oglasaMađari su željeli popraviti utisak nakon prve utakmice (poraz od Švicarske 3:1).

Krenuli su hrabro na domaćina turnira, ali nisu došli do gola.Tok utakmice / Njemačka – Mađarska 2:0Tok utakmice / Njemačka – Mađarska 2:0TEKSTUALNI PRIJENOSTok utakmice / Njemačka – Mađarska 2:0Ipak, prvu veliku priliku imao je Kai Haverc (Havertz) u 11. minuti, ali je njegov šut odbranio Peter Gulaši (Gulasci).

Na gol smo čekali do 23. minute kada je pogodio Džamal Musijala (Jamal) koji je postao prvi fudbaler na Evropskom prvenstvu s dva pogotka.Musijala je imao šansu i u 44. minuti, ali je ovog puta zatresao mrežu samo sa spoljne strane.Mađari su najbolju šansu imali u 60. minuti.

Miloš Kerkez je centrirao s lijeve strane, a lopta pala na glavu Vargi koji je gađao dalji ugao. Kako to obično biva, ako ne iskoristite svoju šansu, uslijedi kazna. Sedam minuta kasnije Ilkaj Gundoan (Ilkay Gundogan) je pogodio i ovjerio trijumf Njemačke koja je prvi putnik u osminu finala ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Podsjetimo, večeras u okviru ove grupe igraju Škotska i Švicarska. Njemačka u narednom kolu igra protiv Švicarske, a Mađari će odmjeriti snage sa Škotima.Rezultat i strijelci:Njemačka – Mađarska 2:0 (Musijala 23′, Gundoan 67′)

avaz