MUP RS-a otkrio ko stoji iza sramne FB stranice “Četnički pokret Republika Srpska”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je da su identifikovali osobu koja stoji iza Facebook stranice “Četnički pokret Republika Srpska”.

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS-a radili su na slučaju dijeljenja uznemirujućih fotografija sa uvredljivim tekstualnim sadržajem.Nakon preduzetih mjera i radnji, utvrdili su da je vlasnik Facebook naloga osoba inicijala C.M., koji je državljanin Republike Srbije. Navode da je riječ o lažnom profilu, koji je naknadno izbrisan.Nakon kompletiranja predmeta, policijski službenici su dostavili izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka na dalje postupanje.

Ova Facebook stranica se pojavila početkom februara, a vrlo brzo je i obrisana. Policija nije otkrila kako je došlo do brisanja stranice, no moguće je da ju je sam Facebook uklonio zbog kršenja standarda te zajednice, a nakon sigurno brojnih prijava koje su dobili zbog tog profila.Sadržaj koji je dijeljen je primjer širenja mržnje i šovinizma na internetu.

klix.ba