Ministar Ramo Isak: Neće biti okupljanja na entitetskoj crti, sigurnost građana nije ugrožena

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je jučer, 30. augusta, odbilo zahtjev Udruženja “OZON BiH – Politički pokret demokrati BiH” za mirno okupljanje u Sarajevu koji je trebao biti održano u perak, 1. septembra u 18 sati ispred Suda BiH.

Kako su naveli iz MUP-a KS rješenje o zabrani javnog okupljanja su donijeli iz razloga neispunjavanja formalnih uslova, kao i iz sigurnosnih razloga, saopćeno je iz MUP-a KS.Međutim, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović ne želeći odustati od iskazavanja emocija prema “šefu” RS Miloradu Dodiku, pozvao je građane bh. entiteta RS da sutra, 1. septembra, u 18 sati dođu na međuentitesku liniju.

Napravite savršene palačinke: Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da vaše tijesto bude mekanoTRENDING Napravite savršene palačinke: Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da vaše tijesto bude mekanoZa portal Radiosarajevo.ba o tom pozivu reagirao je ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.Kako nam je rekao, takva okupljanja neće biti dozvoljena.

MUP KS o skupu podrške Miloradu Dodiku: ‘Potrebna vam je još jedna dozvola…’PRIJE OKO 21HMUP KS o skupu podrške Miloradu Dodiku: ‘Potrebna vam je još jedna dozvola…'”Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je sve odluke donijelo u skladu sa zakonom. Mi nećemo dozvoliti takav skup i nema riječi o tome. Oni ne smiju to uraditi, smiju izaći i blokirati ulice, sve što je u skladu sa zakonom mi ćemo poduzeti”, rekao je ministar Isak.

Ukoliko se neko usprotivi tome, Isak je najavio da će policija reagirati.”U političke komentare se ne upuštam. Svoj posao radim profesionalno. Svi koji pokušaju ugroziti sigurnost građana bit će sankcionirani. Nema tih zadataka koje ne možemo riješiti i na koje ne možemo odgovoriti. Ko ne bude poštovao zakon, protiv njih će biti poduzete sve zakonske mjere, naglasio je Isak.

Radiosarajevo. Ba