LJUDI VELIKOG SRCA IZ BIHAĆA SPASILI SIROČE IZ NEPALA: TUKLI SU GA, NISU MU DALI DA JEDE I DA IDE U ŠKOLU. SADA JE ZAŠTIĆEN

Udruženje “Solidarnost” iz Bihaća godinama radi humanitarne akcije i aktivnosti kojima pomažu najugroženijima u BiH, ali i širom svijeta. Naglasak je na jetimima/siročadima, djeci koja su ostala bez roditelja i sama.

Ovih dana članovi udruženja posjetili su Nepal gdje su spasili Abdullaha, jetima, iz, kako kažu “kandži nemilosrdnog daidže”.“On je Abdullah, dječak bez oca i majke. Živio je kod tetke koja je također udovica i njoj je organizacija sagradila kuću.

Tetka ima dva sina, sina u Omanu i drugog starijeg sina od Abdullaha koji je svo vrijeme bio tu uz nas. Direktor škole nam je ispričao pretešku priču o Abdullahu. Izgubio je roditelje dok je bio mali.

Bio je u jednoj hraniteljskoj porodici koja je bila užasna prema njemu. Tukli su ga, nisu mu davali hranu. Potom ga uzima daidža. Nimalo bolji. Tjerao ga je da radi, tukao, nije dao da ide u školu. Uzimao je sve donacije koje dobije za sebe, pogotovo novac. Direktor je imao želju da ga smjesti u IHH Humanitarian Relief Foundation sirotište.

Hvala Allahu, odlučili smo da on odmah ide u internat, da se samo oprosti od tetke”, naveli su iz organizacije.Priča o Abdullahu dirnula je mnoge koji su odmah poslali novac za njega. Abdullahu je sve kupljeno i sada je, kako kažu na sigurnom i zaštićen.“Svi smo plakali i bili neizmjerno zahvalni Allahu sto smo ga spasili. Veliko vam hvala na podršci.

Molim Allaha da našeg Abdullaha od sad prati sreća i da insallah završi školu”, navodi žena iz organizacije.U planu je da se osnuje i Fond za ovog dječaka.Tokom posjete Nepalu, udruženje “Solidarnost” podijelilo je novac i drugim ugroženim porodicama s djecom te drugu vrstu pomoći. U toku su i akcije za pomoć narodu Palestine koje traju već nekoliko godina.

CHI