Ljubiši Ćosiću smetaju table o opsadi Sarajeva, najavio table s natpisom o protjeranim Srbima

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić održao je konferenciju za novinare na kojoj se ničim izazvan skandalozno osvrnuo na grad Sarajevo i poslao provokatorske poruke.

Ćosić je kazao kako vidi da na konferenciji ima novinara iz Federacije, a konferencija se odnosila na glasanje vezano za novo Vijeće ministara i kazao da će na ulazu u Istočno Sarajevo postaviti tablu:

Grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 sarajevskh Srba koji su morali da ga napuste.”Na tablama na ulazu u grad Sarajevo stoji da je grad Sarajevo 1425 dana bio pod opsadom.

Poštujemo da je situacija bila takva kava jeste i da je građanski rat u BiH bio takav kakav jeste, ali će u buduće na tablama na ulazu u grad Istočno Sarajevo pisati:

Grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste”, rekao je Čosić.

Zanimljivo je da Ćosiću na konferenciji koja nema veze sa bilo čim vezanim za Sarajevo proradi Napolenov kompleks, pa još jednom ispali otrovne nacionalističke strelice, vjerovatno želeći se osjećati značajnim i dokazati da je dovoljno “veliki patriota” za SNSD.

Također, nije jasno zašto bi Čosiću smetalo isticanje historijske činjenice o najdužoj opsadi jednog grada u modernoj historiji.

klix.ba