Kćerka Fikreta Abdića ljuta zbog izjave imama: U Kladuši se uvijek jela svinjetina i pio alkohol

Predsjednica Laburističke stranke i kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića Elvira Abdić Jelenović reagovala je na govor imama gradske džamije u Velikoj Kladuši kazavši da će protiv njega poslati prigovor i Islamskoj zajednici BiH.Kako navodi u videosnimku koji je objavljen na zvaničnoj Facebook stranici stranke, hodža je kazao da je nedopustivo izvan i u blizini džamije jesti svinjetinu i piti alkohol.

Također ona tvrdi da je na istom događaju kojem je prisustvovala, hodža rekao da se ljudi, koji nisu okrenuti džamiji, vjerovatno drogiraju.”Borim se protiv onih koji BiH vide kao džamahiriju. Ja ne želim živjeti u džamahiriji, želim živjeti u državi u kojoj je normalno da postoje vjernici i da postoje nevjernici, u kojoj je normalno da dođete na ispraćaj i muslimanu i Srbinu i Hrvatu”, započela je ona videosnimak na kojem stoji ispred kladuške džamije.

U videosnimku je istaknula da će zbog izjava hodže Mujkića pozvati i Islamsku zajednicu BiH da reaguje.”To su teške optužbe za nekog ko je vjerski službenik. Ne vjerujem da je to stav Islamske zajednice BiH stoga ćemo im se obratiti s prigovorom protiv ovog čovjeka”, rekla je.Dodala je kako je njegova izjava ekstremistička.”To što je hodža rekao danas, to je ono što misle ovi koji su ekstremi i koji žele da promijene našu kulturu i običaje.

Ja kao rođena Kladuščanka koja pamtim davna vremena, uvijek su ljudi u Velikoj Kladuši pili alkohol i jeli svinjetinu. Tako da zna to i taj hodža i oni koji naseljavaju Kladušu posljednjih 30 godina”, zaključila je ona u snimku.U opisu objavljenog videa napisano je i da nije rijetkost da hodže u BiH budu u službi politike.”Jedan od njih, danas je zgrozio sve prisutne i to pričom o Kladuškom ljetu, Laburistickoj stranci i ljudima koji su dopustili da se u centru Velike Kladuše pije alkohol, jede svinjetina, pušta muzika i ponaša suprotno pravilima Islama.

Objašnjavajući kako u Unsko-sanskom kantonu živi preko 99 posto muslimana, osvrnuo se na neznatan broj onih koji to nisu, a podržavaju ‘haram’ i kako nije dovoljno samo zvati se Muhamed ili Nermin već se mora biti okrenut džamiji i vjeri, te klanjati pet vakat namaza. U protivnom, nisi Musliman i podložan si ovisnosti od narkotika”, navedeno je.Poručili su kako su izjave imama smišljene da javno pozovu na linč članova Laburističke stranke.

klix.bq