Indonezijski influenseri zajedno s bebom vozili jet ski, pratioci ih oštro osudili

Influenseri Ria Ricis i Teuku Ryan nedavno su na svojim Instagram profilima podijelili snimak u kojem voze jet ski zajedno sa svojom bebom.

Indonezijski influenseri Ria Ricis i Teuku Ryan našli se na meti kritika pratitelja, ali i stručnjaka za sigurnost zbog vožnje s bebom koja čak nije imala ni prsluk za spašavanje.

Isprva, Moana je opremljena ružičasto-narandžastim prslukom za koji služi kao pomoć pri plutanju. Zatim je odnese u okean i na jet ski koji vozi Ryan. Ricis sjedi iza njega, držeći bebu, dok par snima svoju vožnju.

“Hvala ti, Moana, zabavno je. Vlog je vani. Moana voli vožnju vodenim skuterom”, napisala je influenserka u objavi.

U drugoj sceni, Ryan drži bebu bez prsluka za spašavanje, blizu svojih grudi dok jednom rukom upravlja vodenim skuterom, a sve to snima majka Ricis, koja sjedi iza njih.

“Pa to je opasno”, “Postoji li dugme za nesviđanje”, “Sram vas bilo”, bili su samo neki od komentara koji osuđuju neodgovorno ponašanja ovih roditelja influensera.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti više djece u dobi od prve do četvrte godine umire od utapanja nego bilo kojeg drugog uzroka smrti. Za djecu od pete do četrnaeste godine utapanje je drugi vodeći uzrok smrti od nenamjernih ozljeda nakon sudara motornih vozila. Cijeli vlog možete pogledati ovdje.