Helez: Postoje obavještajni podaci da Dodik priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine

Ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je u intervjuu za BHRT rekao da predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, prema obavještajnim podacima kojima raspolaže, priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine.”

Ja mislim da je konačno došao kraj, vjerujte da je ovo vrhunac oko ove igre Dodika. Za dvije godine dolazi rata od milijardu i 600 miliona. To je ogromna suma i za daleko razvijenije regije. On nema više nikakvog izlaza. Ima nekoliko opcija, najvjerovatnije će otići u zatvor. Postoje obavještajni podaci da on priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine”, rekao je Helez.

Smatra da za godinu dana Dodika niko više neće spominjati.”Neće se znati ni da je bio na ovoj poziciji. Ima nekoliko krivičnih prijava. Vrlo jasni dokazi postoje da je počinio krivično djelo. On je sad jadnik uplašen. On sad diže narod. Svaki normalan čovjek sam bi se borio protiv prijave, On kao najveća kukavica izvodi naroda da ga brani”, kazao je Helez.

Na pitanje može li se očekivati povećanje broja pripadnika EUFOR-a Helez je rekao da odavno lobira za to.”Jučer sam došao iz Velike Britanije gdje sam bio četiri dana. Imao sam jako bitne razgovore.

Tu ima nekih dogovora između mene i ministra odbrane Britanije koji nisu za javnost. Ali, mogu da potvrdim da smo dogovorili neke stvari o kojima većina građana BiH sanja više od petnaest godina” rekao je Helez.

klix.ba