Helez: Dodik opsovao genocid u Srebrenici

Ministar odbrane BiH Zukan Helez pojasnio je tokom gostovanja na FACE TV šta se na današnjem sastanku u Konjicu dešavalo iza zatvorenih vrata i kako je došlo do sukoba njega i Milorada Dodika.

Ministar tvrdi da je ušao u raspravu sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom koji mu je uputio “blaže psovke” nakon toga diskusija se nastavila ali Dodik nije prestajao sa provokacijama.Ministar Helez tvrdi da je Dodik tokom rasprave opsovao genocid u Srebrenici dok je Kemal Ademović govorio o njemu.Ministar Helez je kazao da su ga u tom trenutku savladale emocije.

Prošlo mi je kroz glavu sve, Srebrenica, Prijedor, moje Bugojno, oni golobradi mladići koje su pobili Škorpioni… I ja sam mu opsovao majku“. kazao je Helez.Priznao je i da se htio fizički obračunati sa njim. Ministar Helez se izvinio na svom ponašanju i kazao da nije mogao da savlada emocije.

Helez je govorio i o Planu B koji spominjao i kazao da on znači da niko nikad više ne može da ugrozi teritorij BiH, da ubija i siluje, a da BiH to dočeka nespremna.Kazao je i da je Dodik “gotov” kao i njegovi politički mentori Aleksandar Vučić i Vladmir Putin.

N1INFO.BA