Hadžije i hadžinice iz BiH obavile sve hadžske obrede, zdravlje zadovoljavajuće

Hadžije i hadžinice iz Bosne i Hercegovine obavile su sve hadžske obrede, osim oproštajnog tavafa.Tekst se nastavlja ispod oglasaKako je pojasnio rukovodilac Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u BiH Dževad-ef. Hadžić, ovaj tavaf će hadžije obavljati po grupama, neposredno prije svog polaska u Medinu.

Zadovoljni organizacijom- Danas je posljednji dan kada u Mekki boravi svih 2224 hadžija iz Bosne i Hercegovine. Sutra već prva grupa napušta Mekku i ide u Medinu. Možemo kazati da smo zadovoljni organizacijom.

Bilo je izuzetno naporno, vruće i bile su velike gužve, ali svi članovi našeg tima – vodiči, šerijatske konsultantice i naš medicinski tim – obavili su svoj dio posla, što je rezultiralo vrlo uspješnom organizacijom – kazao je Hadžić.Dževad Hadžić. MINA

Ocijenio je da je ovako dobroj organizaciji uveliko doprinijela i odluka da naše hadžije prvo dođu u Mekku i obave hadž, a onda otputuju u Medinu.- Mislim da smo tim potezom pogodili i uspjeli u namjeri da sačuvamo zdravlje hadžija i obavimo hadž dok su zdravi i u kondiciji. Pokazalo se u praksi da je to bio dobar potez – kazao je Hadžić.

Dodao je sada slijedi jedan relaksirani boravak naših hadžija u Medini.- Ibadetit ćemo u Poslanikovoj džamiji, obići znamenitosti ovog grada, obaviti eventualni šoping, odmoriti se i nakon pet dana boravka počet će naš povratak kućama – najavio je efendija Hadžić.

Pohvalio i saudijske partnereNa kraju je pohvalio i saudijske partnere, koji su svoj dio obaveza povjeren im od Ministarstva za hadž i umru Kraljevine Saudijske Arabije, odradili, kako je kazao, na vrhunskom nivou.-

Svi skupa smo odradili svoje zadatke i rezultat nije moga izostati – kazao je efendija Hadžić.Zdravlje hadžija se može ocijeniti zadovoljavajućim. Intervencija ima, ali nije bilo ozbiljnijih zahtjeva za hospitalizacijom u saudijskim bolnicama.

avaz