More
  spot_img

  Gradit će se nova cesta od Mostara do hrvatske granice

  Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar – Široki Brijeg – granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 7.765.911 KM.

  Institut IGH d.d. i njegovi partneri imaju rok od 18 mjeseci za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Polog – Široki Brijeg – granica RH, izvođenje istražnih radova za potrebne idejnog projekta, izraditi studiju izvodljivosti , studiju utjecaja na okoliš kao i druge studije definirane ugovorom.

  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine još 2016. godine usvojila je Okvirnu strategiju prometa Bosne i Hercegovine i Transportnu strategiju Federacije, kojom je brza cesta Mostar sjever – Široki Brijeg – granica RH definirana kao jedna od prioritetnih dionica.

  Planiranom brzom cestom Mostar sjever – Široki Brijeg – granica RH rasteretit će se cestovna mreža grada Mostara, te će ona ujedno biti i sjeverna obilaznica grada.

  Direktnom vezom s autocestom na koridoru 5C, omogućit će se usmjeravanje s petlje Mostar sjever na koridor 5C prema gradu Široki Brijeg i općini Grude, te u konačnici do granice s Republikom Hrvatskom gdje će se brza cesta priključiti na cestovnu mrežu Hrvatske.

  Brza cesta od mjesta Polog direktno se nastavlja na južnu obilaznicu grada Mostara i omogućiti će dobru cestovnu povezanost zapadnohercegovačke županije s postojećom cestovnom mrežom, a prije svega s koridorom 5C.

  biznisinfo

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci