More
  spot_img

  FSBiH osigurao besplatno antigensko testiranje za navijače sa ulaznicama


  Fudbalski savez Bosne i Hercegovine osigurao je besplatno antigensko testiranje na koronavirus za sve posjetioce koji imaju ulaznice za utakmicu BiH – Finska.

  Želja FSBiH je da za predstojeće odlučujuće utakmice nacionalnog tima omogući svim navijačima da prisustvuju utakmici bez dodatnih troškova, što je prethodno učinjeno i pristupačnim cijenama ulaznica.

  – S druge strane, FSBiH kao organizator utakmice je dužan da ispoštuje odluku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, a na ovaj način će se osigurati najviši stepen higijensko, epidemioloških mjera i sigurnost za sve učesnike ovog sportskog događaja – saopćeno je iz FSBiH.

  Brzo antigensko testiranje nije obavezno za gledaoce koji već imaju sopstveni negativan antigenski test (ne stariji od 48 sati) ili PCR test na COVID (ne stariji od 72 sata) ili potvrdu o prebolovanom COVID-u (ne stariju od šest mjeseci) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

  – Informacija o punktovima za testiranje uz obavezno pokazivanje ulaznice za utakmicu na uvid će biti objavljena tokom dana. Djeci mlađoj od sedam godina ulaz na stadion nije dozvoljen. Ovim putem napominjemo da su za sve gledaoce na tribinama obavezne zaštitne maske – poručili su iz Saveza.

  Susret BiH – Finska igra se u subotu sa početkom u 15 sati.

  faktor

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci