More
  spot_img

  Euro Roal pokrenuo novi ekološki projekat: Otkup i reciklaža PVC profila

  Doboj Jug, 18. juni 2020. – Euro Roal d.o.o. Doboj Jug od ove godine nudi otkup PVC profila svim proizvođačima prozora i vrata u Bosni i Hercegovini, počev od svojih partnera, ali također i za druge brendove i proizvođče PVC stolarije. Prikupljeni otpad se reciklira u granule od kojih se u fabrici LB.Profile GmbH u Njemačkoj ponovo proizvode PVC profili za tržište.

  “Otkup vršimo tako što obezbjeđujemo našim partnerima tzv. big bag vreće i uslove za skladištenje njihovog PVC otpada. Prikupljeni otpad važemo na baždarenoj vagi, a potom vršimo njegovu preradu. Nakon reciklaže i granuliranja, ovako prerađen PVC otpad transportujemo u našu fabriku LB.Profile GmbH u Njemačkoj, u kojoj se ponovo korsiti u ekstrudiranju novih profila. Projektom prikupljanja svih otpadnih PVC profila, kako iz proizvodnje prozora i vrata tako i iz starih objekata, cilj nam je podići svijest kod proizvođača ove vrste stolarije o zbrinjavanju PVC otpada, a kojeg je moguće ponovo iskoristiti”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal d.o.o. Doboj Jug.

  PVC profili sačinjeni su od najmanje od 80% PVC-a, a njegova ponovna upotreba predstavlja jedan od stubova održivosti. Glavni cilj recikliranja PVC profila je korist po okoliš. Evropska PVC industrija na tom planu postiže realne uspjehe, koristeći između ostalih i Recovinyl za koordinirano prikupljanje i recikliranje PVC proizvoda. Recovinyl je organizacija osnovana 2003. god. unutar Vinyl 2010. programa.

  Euro Roal je članica Hifa Grupacije, lider na tržištu i jedan od najvećih distributera aluminijskih konstrukcijsko – građevinskih profila u Bosni i Hercegovini. Svoje poslovanje Euro Roal je diverzificirao u dva pravca. Prvi prvac obuhvata prodaju industrijskog asortimana, u šta spadaju “Odjel Inox, Aluminijska industrija, sa bakrom, bronzom i mesingom“. Drugi pravac je prodaja konstrukcijsko – građevinskog asortimana u koji se ubrajaju “Odjel Aluminij konstrukcije“, „Odjel PVC LB.Profili, Okovi, Polikarbonati, Plexiglas Forex i WPC Deckinga“, kao i “Odjel dijelova za sekciona garažna vrata”.

  antena-radio.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci