DRUGA GIMNAZIJA: UČENICI I NASTAVNICI PRIREDILI DOČEK LANI PUDAR (VIDEO)

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (17) osvojila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu osvojila je tri medalje – dvije zlatne i srebro.Osim osvojenih medalja, Lana Pudar proglašena je za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva.

Pri povratku u Mostar, vratila se u školske klupe Druge gimnazije u Mostaru gdje su za našu Sirenu priredili iznenađenje.Školske drugarice i drugari, kao i nastavno osoblje priredili su doček za zlatnu Lanu. Tako je dočekao buket cvijeća, torta i pjesma ‘Svijet voli pobjednike’.

Lana svoje oduševljenje nije krila, a tome je svjedočio u osmijeh na licu.Podsjetimo, Lana Pudar je u finalu na 100 metara delfin, održanom u subotu, 9. septembra, osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Lana Pudar je zlatna bila u disciplini 200 metara delfin te postavila novi rekord svjetskih juniorskih prvenstava.U disciplini 50 metara delfin osvojila je srebrenu medalju (zlato joj izmaklo za samo šest stotinki, op. a.) i u subotu navečer još jedno zlato na 100 metara delfin.

avaz.ba