Dodik za savjetnika postavio sina bivšeg zapovjednika logora za Bošnjake u Bijeljini

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopćio je sinoć da će za svog savjetnika zaposliti Bojana Savića iz Bijeljine, sina bivšeg komandanta paravojne jedinice “Garda Panteri”.

Danas sam razgovarao sa Bojanom Savićem iz Bijeljine, diplomiranim pravnikom, koji je sedam godina bio direktor kompanije “Nike” za Jugoistočnu Evropu. Bojana ću imenovati za svog savjetnika jer on svojim radom, znanjem, energijom i solidnim iskustvom može puno doprinijeti Republici Srpskoj. Kako je dugogodišnji član SNSD-a, pred Bojanom je uspješna politička karijera”, napisao je Dodik.

Inače, Bojan Savić je sin Ljubiše Savića Mauzera, ratnog komandanta paravojne jedinice “Garda Panteri” iz Bijeljine koja je tokom agresije na BiH usko sarađivala sa još jednom paravojnom jedinicom “Tigrovi” ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Također, Mauzer je bio zapovjednik prvog logora za Bošnjake u bijeljinskom kraju “Batković”.Mauzer je nakon rata postao komandir policije u Bijeljini, a ubijen je 2000. godine kada je pucano na njegov automobil.Njegov sin Bojan Savić nedavno je izabran za predsjednika “Udruženja potomaka boraca Srpske” i istakao je da će nastaviti raditi na očuvanju srpskih nacionalnih interesa.

klix.ba