Dodik uputio poruku Orlovima: Vi ste ponos RS, naši najbolji i najveći ambasadori

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na Twitteru povodom večerašnje utakmice između Srbije i Švicarske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

– Dragi “orlovi”,U konkurenciji fudbalski daleko razvijenijih i jačih zemalja, već ste postigli veliki podvig plasmanom na ovo najprestižnije fudbalsko takmičenje. Uzletjeli ste visoko ka smotri najboljih fudbalera svijeta, svjesni težine i napora koji morate uložiti na terenu.

Za pohvalu i divljenje je to što svijetom pronosite pozitivan glas i sliku o nama i što ste postali uzor mladima u RS, Srbiji i širom svijeta gdje živi naš narod.Nama u RS uvijek ste bili i bit ćete više od sportista, ponos nacije i naši najbolji i najveći ambasadori.

Sa velikim ushićenjem i pažnjom pratit ćemo vašu igru, a vi budite neustrašivi, nepokolebljivi, sinonim pobjede i tako do kraja!Svi Srbi, ma gdje živjeli, pružaju vam veliku podršku, željni vaših golova, smjelosti i odlučnosti na terenu.

Svim srcem vjerujemo da su pred vama nova pobjeda i veliki uspjeh, koje ćete postići uz pomoć zajedničkog truda, odlučnosti, vjere i sna.Iznjedrila je Srbija jake i hrabre sinove, što ćete, uvjeren sam, pokazati i večeras. 

Neka se srpska trobojka večeras ponosno zavijori svuda gdje je srpska duša koja.Do pobjede, “orlovi” – napisao je Dodik na Instagramu. 

avaz.ba