Dodik skandalozno odgovorio Turković: “Svaka joj je za šamara

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske danas je skandalozno prokomentarisao reakciju Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na njegov potez da uruči orden RS Vladimiru Putinu, ruskom predsjedniku rekavši da je to “šamar cijelom svijetu”.

“Da ne bude zabune: Dodikov najviši orden Putinu uvreda je ljudskoj pristojnosti, te pokazuje rastući ruski zloćudni uticaj u regionu. Ničim izazvana ruska invazija Ukrajine kao i Dodikovi postupci ne mogu ostati bez odgovora.

On je prijetnja evropskoj sigurnosti i prijetnja je međunarodnom poretku zasnovanom na pravilima”, napisala je Turković na Twitteru 9. januara.

Dodik joj je nastojao odgovoriti u istom maniru, međutim, poslao joj je veoma sramotnu i skandaloznu izjavu rekavši da “postoji izreka kao da je nastala zbog nje.

“Svaka joj je za šamara”, rekao je Dodik u izjavi za medije, piše RTRS.Podsjetimo, dan uoči obilježavanja 9. januara Dana RS u Istočnom Sarajevu kojeg je Ustavni sud BiH u dva navrata proglasio neustavnim, Dodik je u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci na svečanoj ceremoniji odlikovao Putina dodijelivši mu orden RS. Tom prilikom je poručio da će mu lično uručiti orden prvom prilikom kada se sretnu. Navodno je Putin odlikovan zbog patriotske brige i ljubavi prema RS.

Ba.n1info.com