Dodik se ponovo obrušio na reisa Kavazovića: U ofanzivi je otkako je SDA u opoziciji

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagovao je na jučerašnje izjave reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića da je “BiH, pod evropskim patronatom, pretvorena u vreću za udaranje”.

Dodik je, titulirajući Kavazovića “prvim muslimanom u BiH”, rekao da je on “u ofanzivi kako je SDA u opoziciji”.”Razumijem da je Kavazović zainteresovan za život i napredak muslimana, ali svoju zabrinutost pokazuje na potpuno neprihvatljiv način vremenu u kojem živimo i uređenju koje je na snazi.

Sve to ne bi bilo čudno ni nakaradno da Husein Kavazović ima registrovanu političku partiju i da govori i djeluje s tih pozicija. Ali nositi vjerska obilježja, a aktivno se baviti politikom zaslužuje politički odgovor”, kazao je Dodik.Podsjećamo, Kavazović je u intervjuu za Glas Amerike rekao je da je BiH pod evropskim patronatom pretvorena u vreću za udaranje, a da u tome prednjače susjedi, Srbija i Hrvatska uz pomoć Rusije i Mađarske.

SUSJEDI PREDNJAČE

Kavazović: BiH je pod patronatom EU pretvorena u vreću za udaranje, kreće se prema ambisu”BiH je pod europskim patronatom pretvorena u vreću za udaranje, ko god je želio nešto probati na BiH – mogao je to učiniti. Najčešće su to činile Srbija, Hrvatska, Rusij i Mađarska. Svako može doći ovdje i osokoliti snage koje žele razbiti BiH.

SAD su napravile veliku grešku kada su povukle trupe iz BiH. Trebalo je ostaviti makar jedan dio, pa i simboličan, te tako poslati poruku da je BiH država koja je pod američkom protekcijom. SAD su se opredijelile za crnu listu koja nije dovela do rezultata. BiH je lokomotiva koja je na velikoj nizbrdici i ide prema ambisu.

Plašim se da će crna lista u crno zaviti BiH zbog nepravovremenog reagovanja prema onima koji razbijaju BiH, tako da se uklone s političke scene”, rekao je Kavazović.

Klix.ba