Dodik potpuno podivljao: Nazvao Bećirovića umobolnim, preporučio mu liječenje na Sokocu

Predsjednik RS-a Milorad Dodik totalno je izgubio kontrolu i na Twitteru počeo lično vrijeđati člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića nazvavši ga umobolnim.”Takvi umobolni tipovi kao što je Bećirović zaslužuju adekvatan tretman u psihijatrijskoj klinici”, napisao je Dodik.

Zatim je nastavio riječima da zna direktora psihijatrije na Sokocu i da može preporučiti Bećirovića gdje će imati dobar tretman.”Znam direktora psihijatrije u Sokocu, mogu ga preporučiti i sigurno će imati dobar tretman. Treba već jednom da izađe iz tog svog ludila. Dosta ga je više”, poručio je Dodik.REAKCIJA NA POSJETUBećirović:

Vrijeme je da Vučić počne konkretno poštovati suverenitet BiHDodik je u posljednjih nekoliko dana u verbalnom okršaju sa Bećirovićem, a objava je uslijedila nakon što je Bećirović kazao da je Srbija obavezna poštovati suverenitet BiH.”Vrijeme je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prestane izbjegavati riječ suverenitet i počne konkretno poštovati suverenitet države BiH. Sadržaj odnosa bh. entiteta sa susjednim zemljama može proizlaziti samo iz nadležnosti koje imaju entiteti. Dakle, tim sporazumima ne može se i ne smije zadirati u nadležnost države BiH”, poručio je Bećirović.

Dodik je i jučer oštro govorio o Bećiroviću zbog njegovog sastanka sa visokim predstavnikom u BiH, a pominjao ga je i danas nakon sastanka sa Vučićem u Banjoj Luci.

klix.ba