DODIK: “AMERIČKI AMBASADOR U BOSNI I HERCEGOVINI MICHAEL MURPHY LOBIRA ZA MUSLIMANE”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da “američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy lobira za muslimane u BiH i da pokušava da uruši Ustav i Dejtonski sporazum”.

“Murphyjevo saopćenje vrvi od netačnih podataka i laži. Uobičajeno je da Amerikanci, kao što je Murphy, pokušavaju da sebi pribave veći značaj nego što ga imaju.Govori da ja ugrožavam mir, a što nikako ne može da dokaže”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, prenosi RTRS.Dodik tvrdi da “Murphy nesumnjivo ima misiju”.

“Ta misija se zasniva na činjenici da je on već dugo u Sarajevu i da su jasni pokazatelji o njegovoj političkoj korupciji. Mi samo još ne znamo koliko se to plaća.Kod nas se to zove mito, a kod njih lobističke usluge, koje on čini za muslimane u BiH.

Nesumnjivo je da je on muslimanski službenik u BiH i da pokušava da uruši Ustav i Dejtonski sporazum”, kaže Dodik.Sadržaj se nastavlja nakon oglasaDijabetes ne znači kraj kvalitetnog života, potrebno je samo jednom dnevno uzeti…Sponsored by MonadPlugPredsjednik RS tvrdi da Murphy često koristi terminologiju “građani BiH” i, kako kaže predsjednik RS, time pokušava da uruši osnovnu koncepciju Ustava BiH.“

Ta koncepcija je jasna – BiH je sastavljena od dva entiteta i tri suverena naroda”, rekao je Dodik piše Raport.

CHI