Despotovina’ nekažnjeno sije mržnju i prijetnje u srebreničkoj regiji

Lokalna bratunačka pročetnička stranica Despotovina, zbog čijeg se pisanja u srebreničkom kraju privode i povratnici, nastavlja sa govorom mržnje.Ovoga puta je na udaru Memorijalni centar Srebrenica, čije je članstvo ova stranica nazvala ustašama, reagujući na jedan zvanični dokument MC-a.

U svojoj bljuvotini Despotovina navodi da se u Srebrenici desio genocid u prošlom vijeku i to dva puta.- Prvi put u Drugom svjetskom ratu kada je ubijeno preko 6000 Srba. Drugi put u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-95. kada je ubijeno preko 3000 Srba, a više hiljada protjerano sa svojih ognjišta koja su spaljena.

Malo smo dosadni sa ovim ponavljanjem, ali za te zločine niko nije odgovarao. To je produženi genocid, navode i dodaju:- Malo je ovim ustašama što su nas ubijali, malo je što su naše očeve na kočeve nabijali i za zločince proglašavali, malo je što su nas Srbe koji vijekovima živimo na ovoj zemlji nazivali agresorima, malo je što Srpsku nazivaju genocidnom…

Sad je na red došlo i potomke žigosati kao koljače, krvnike, genocidaše, zlikovce… Svega im je malo, samo mržnje previše!Ovo je samo nastavak govora mržnje koji se raspiruje sa ove stranice i direktna prijetnja Memorijalnom centru i svima koji tamo rade.

Dok se povratnike hapsi zbog gluposti na Facebooku, ova stranica povratnike doslovno proganja već godinama i niko ne reaguje.(Vijesti.ba)