Davor Dragičević, nakon mitinga u Banjoj LucI: Razjarena rulja je pozivala na moje ubistvo

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića, pojavio se na Trgu Krajine na mitingu koji je organizirao SNSD na čelu sa Miloradom Dodikom. 

Davor Dragičević, nakon mitinga u Banjoj LucI: Razjarena rulja je pozivala na moje ubistvo
Davor Dragičević, nakon mitinga u Banjoj LucI: Razjarena rulja je pozivala na moje ubistvo

Četvorica policajaca su odmah okružila Davora te mu nisu dali da se približi Dodiku. Kako je rekao u izjavi za portal “Avaza”, on je na Davidovom trgu (Trg Krajine op.a.) već bio u 16 sati. 

– Došao sam sa jasnom namjerom da iskažem svoj bunt protiv Milorada Dodika kojeg ja okrivljujem da je glavni, koji je stvorio sistem koji je omogućio da mi otmu i ubiju dijete i da to pokuša zataškati ovdje u institucijama. 

Prilikom dolaska kolone, negdje već oko 16:30 sati ja sam htio da iziđem pred njih sa logom mog sina i grupe Pravda za Davida. Međutim odmah se tu stvorila policija Dragana Lukača i na moje pitanje zašto mene legitimišu od nekih 10-15 hiljada ljudi u tom trenutku, oni su rekli to je naše pravo. Ja sam pitao jesam li ja jedini problem u ovoj državi, ali izgleda da sam ja stvarno jedini problem njima, kao i grupa Pravda za Davida. Ovo ostalo njima nikakav problem ne predstavlja – rekao nam je Dragičević.

Kako ističe, oni vrlo dobro znaju da će Tužilaštvo BiH riješiti ovaj zločin i da će oni završiti u zatvoru.

– Meni ne treba niti njihovo skidanje s vlasti, niti bilo kakvi dogovori, mene interesuje samo da oni budu privedeni pravdi i da oni budu na robiji doživotnoj. I tek onda će se vratiti svo povjerenje građana BiH u vladavinu prava.

Ovo što sam danas uradio, to sam rekao, ovo radim od prvog dana i radit ću do kad god bude moje srce kucalo za mog Davida i za sve ostale ljude koji su stali uz mene. I večeras sam pokazao da se ja njih apsolutno ne bojim i stao sam sa, nisam htio nikog da vodim, nikog na bilo koji način da zloupotrijebim svojim potezima. Sam sam stao i vidjeli ste da su me sat vremena držali okruženog. Tek poslije sat vremena su mi vratili moje lične dokumente a bez ikakvog objašnjenja opet. I opet ću ih ove sedmice tužiti za diskriminaciju, MUP RS za diskriminaciju prema meni kao građaninu – ističe Dragičević.

Kako govori za kraj, on samo traži ono što bih trebao u ovoj državi dobiti a to je pravdu za svoje ubijeno dijete.

– Nadam se, opet ponavljam, da će Tužilaštvo ubrzati istragu, da će biti kako su i rekli prioritet da konačno i ja osjetim bilo kakvu slobodu u ovom gradu. Jer ovo šta se događa apsolutno nemam slobodu, možete misliti kakvi su uzvici bili od te razjarene mase. Samo što nisu rekli da me se ubije, opet su mi stavili metu na čelo pred 10-15 hiljada ljudi. Opet sam dokazao da ću se boriti beskompromisno protiv njih, sve dok ne dođe pravda za Davida – zaključio je Dragičević u razgovoru za portal “Avaza”. 

AVAZ