Autoceste FBiH” objavile: Pogledajte kako trenutno izgleda dionica Nemila – Vranduk

JP “Autoceste FBiH” na društvenim mrežama objavilo je fotografije koje prikazuju trenutno stanje radova na dionici Koridora 5C Nemila-Vranduk, a, prema svemu sudeći, oni se odvijaju planiranom dinamikom.

U februaru prošle godine potpisan je Ugovor za izgradnju autoceste na Koridoru 5C. Vrijednost ugovorenih radova je 63.956.530 eura sa PDV-om, s rokom završetka izgradnje od 24 mjeseca.

Dionica Nemila – Vranduk u dužini od 5,67 kilometara veoma je značajna jer će spojiti dvije dionice koje su već u izgradnji, dionicu Poprikuše – Nemila na sjeveru, te dionicu Vranduk – Ponirak na jugu, čijom izgradnjom će biti omogućen promet bez prekida na svim navedenim dionicama – kazali su ranije iz “Autocesta FBiH

Glavni radovi prema ugovoru podrazumijevaju izgradnju autoceste u punom profilu na ukupnoj dužini, potporne i obložne konstrukcije, vijadukt, podvozi ispod autoceste, izmještanje magistralne ceste M-17 u dužini od 3,6 kilometara i regulaciju korita rijeke Bosne u dužini od 3 kilometra.

https://www.facebook.com/autoceste/posts/6125636164167821

Sa završetkom izgradnje dionice Nemila – Vranduk, u promet će biti pušteno ukupno 23 kilometara autoceste od Poprikuša do Donje Gračanice, gdje je dio autoceste već izgrađen i završen.

avaz.ba