Arnel Isak napustio NES: Moja ruka neće biti dio “kolača” koji izdaje građane i interese Bošnjaka

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Arnel Isak tokom diskusije na sjednici Doma poručio je da od danas djeluje kao samostalni zastupnik i da napušta NES.–

Kao zastupnik u Federalanom parlamentu koji je prošao direktnom voljom građana iz izborne jedinice pet, osjećam moralnu potrebu i obavezu prema građanima FBiH da se obratim i prokomentarišem određene stvari.

Mi mladi ne smijemo dozvoliti da nam izgovor za loše poteze bude“to je politika” i “bitno je samo da smo u vlasti”. Kao što znate nedavno sam pisao i pozivao predsjedništvo NES-a da razmisli o kandidatima za ministre, koji se dovode u vezu sa nezakonitim radnjama.

Oni su ipak ostali pri svojim stavovima i odlučili su da isti ostane njihov prijedlog.Uporno zagovaramo priču o aktivizmu mladih u politici, želimo bolju državu za mlade, koji će se vraćati u Bosnu i Hercegovinu i tu graditi svoju budućnost. Nažalost, sve to ostaje mrtvo slovo na papiru jer na pozicije imenujemo stranačke poslušnike i političare koji imaju debeli dosije.

U proteklom periodu bio sam izložen velikim pritiscima i naredbama, tražili su od mene da šutim i radim što mi se kaže, jer oni su ipak predsjednici stranaka. Sve te radnje su poduzimane kako bi njihov kolač u dijelu vlasti bio veći. I eto ga, Federacija se daje za dio kolača, a interesi za građane se pretvaraju u lične, a navodno žele “promjene”.

Žao mi je što će naši građani ispaštati zbog loših kadrovskih rješenja i političkih poslušnika. Jedan takav imenovan je i u ZDK, koji ništa drugo ne zna raditi osim biti na državnim jaslama. Pravi primjer za nas mlade!I na kraju želio bih da poručim kako moja ruka neće biti dio nikakvog kolača, kako ga oni nazivaju, koji izdaje građane FBiH i interese bošnjačkog naroda.

Biti ću protiv ovakve neustavne Vlade FBiH i ovom prilikom pozivam i ostale kolege koji su dio “većine” da razmisle prije nego dignu ruku za nešto što duboko u svome srcu osjećaju da nije uredu. Kada je u pitanju današnja sjednica glasati ću po svojoj savjesti i u interesu građana FBiH.

Također, ovim putem podnosim ostavku na funkciju predsjednika druge najveće organizacije po broju glasova unutar NES-a BiH, te kao zastupnik koji je direktnom voljom građana izabran u Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Od danas sam nezavisni zastupnik i napuštam NES.Država Bosna i Hercegovina i interes bošnjaka za mene je iznad ličnih interesa.O svome daljnjem političkom angažmanu odlučiti ću zajedno sa svojim glasačima i građanima. Sigurno je da će on biti u pravcu borbe za državu i sve naše građane – rekao je Isak na današnjoj sjednici Zastupničkog doma FBiH.

zenica blog.com