Amerika na crnu listu stavila i čovjeka koji je bio Dodikova glavna veza s Putinom

Ministarstvo finansija i trezora Sjeidnjenih Američkih Država (SAD) danas je na crnu listu uvrstilo i Duška Perovića, čovjeka koji je bio glavna veza Milorada Dodika sa Moskvom.

Perović je dugogodišnji šef predstavništva entiteta RS u Moskvi. U tom kontekstu Perović je bio ključna interakcija između predsjednika RS-a Milorada Dodika i njegove stranke SNSD i ruskih dužnosnika.CRNA LISTA

Amerika uvela sankcije Petru Đokiću, ministru rudarstva i energetike RS-aTačnije, on je lobirao za sastanke Dodika i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Perović je također bio posrednik između Dodikove vlade i jednog staknutog ruskog milijardera.

Unatoč tome što je bio zaposlenik Vlade RS-a, Perović je bio zaposlen u dvije forme izvjesnog ruskog milijardera u isto vrijeme i to dok je milijarder bio u procesu sklapanja profitabilnog posla s Vladom RS-a. Perović je dodatno posjedovao dionice u najmanje jednom od milijarderovih offshore kompanija.

Perović se proglašavao da djeluje za ili u ime Milorada Dodika, čovjek akoji je do sada dva puta završio na američkoj crnoj listi.

Klix