Aida Babić napisala pjesmu posvećenu raku: Dugo vodimo bitku mi, nekad vodim ja, nekad ti. Uspio si mi ogaditi omiljeni parfem, hranu…

Tridesetosmogodišnja Aida Babić iz Breze od prošle godine bori se sa karcinomom koji joj je život preokrenuo naopačke, ali je ona brojnim ženama koje istu bitku biju zbog svog pozitivnog stava i neiscrpne borbe s karcinomom, postala inspiracija.

Danas je objavila pjesmu koju je napisala i posvetila svojoj svakodnovnoj borbi sa ovom opakom bolešću. Njene stihove prenosimo u cjelosti:

Pjesma raku: 

Možeš mi oduzeti svu snagu iz tijela mog,

možeš mi oduzeti svu ženstvenost,

možeš mi oduzeti sav život za koji sam znala,ni za čim ne žalim, još bih ti dala!

A znaš li zašto tako mislim ja?Mislim tako, jer znam,da koliko god mi oduzmeš,neke stvari ne možeš.

Ne možeš mi oduzeti moju volju za životom i moj prkos.

Oduzmi mi sve, ja opet imam svoj ponos.Nisi ti neprijatelj kojeg treba podcijeniti,itekako si jak, to ti moram priznati.

Ali, ženu koja se bori za svoj život, ništa ne može poraziti.Uspio si mi ogaditi omiljeni parfem, omiljenu hranui od mene na momente napraviti ženu demotiviranu.

Uspio si da se nekad na neke stvari moram tjerati,jer od svega ti je najdraže volju oduzeti.Znaš šta?

Opet sam se digla i nastavila dalje,s ponosom u očima i uzdignute glave.

Ne dam ti da vladaš, ne u meni,ne dozvoljava to moj stav borbeni.

Dugo vodimo bitku mi,nekad vodim ja, nekada ti.Puno toga se desilo, oduzeo si mi sve što me definisalo,prvo kosu pa trepavice,izobličio si moje tijelo i lice i zadao mnoge modrice.

A ja?Ja opet svako jutro nabacim osmijeh na lice,sredim se i obujem omiljene štiklice.Jer, život me čeka, pun lijepih stvari,a ja ne dam da mi jedan rak to kvari!!!

Podsjetimo, Aida je majka i supruga koja je svoju bitku sa karcinomom odlučila voditi javno, zbog čega je dobila ogromnu podršku.

senzacija.ba