Aida Babić, koja je oboljela od karcinoma dojke: Iz ove borbe izaći ću kao pobjednik

Mlada majka i supruga Aida Babić (38), zbog svog pozitivnog stava i neiscrpne borbe s karcinomom, mnogim ženama postala je inspiracija.

Život joj se, nakon što je saznala da je oboljela od teške bolesti, u jednom danu preokrenuo.Sve je počelo kada je, kako je rekla, napipala kvržicu. Otišla je na pregled, a odgovor ljekara bio je – karcinom dojke. Njena borba počela je krajem avgusta.To je od Boga- Bez obzira na nalaze, prihvatila sam to kao nešto što je od Boga.

Rak se tako hinjski uvuče u život i izvrne ga naopačke da se nemaš kad snaći. U moru silnih pretraga i terapija počela sam gubiti kosu. Nije mi bilo jednostavno, ali onda sam sebi rekla: “Pa, hej, to je samo kosa.

Narast će.” Imala sam sve moguće boje i dužine, to znaju svi iz mog okruženja. Odlučila sam da je moja kosa jedina stvar koju ću dati raku. Svakako ću imati novu kosu… Ali borbu neće dobiti – rekla nam je Babić.

Kako je navela, zainatila se i obećala da će iz svega ovoga ona izaći kao pobjednik.- Uživam punim plućima u svakom danu svog života, zbližila sam se još više s porodicom i prijateljima, pronašla sam unutrašnji mir u vjeri i dobila sam samopouzdanje kakvo nikada nisam imala.

Prije samo nekoliko mjeseci ne bih ni u ludilu pomislila da bih mogla objaviti sliku na kojoj sam ćelava – navela je Aida.Neću odustatiU cijeloj borbi, kako je rekla, bez podrške porodice, a naročito supruga i sina, ne bi bila toliko pozitivna.-

Zapamtila sam rečenicu svog muža Admira: „On (sin) tebe treba više nego mene, treba mu mama“ i sama sam sebi rekla – idem dalje, neću odustati. Tako sam dobila inspiraciju, počela sam pisati objave, snimati kratke videozapise… Dok god me zdravlje služi i dok god budem imala snage, ustrajavat ću u tome – kazala je Babić.

Postala je aktivnija na društvenim mrežama jer je, kako je rekla, htjela od svoje loše situacije napraviti nešto dobro.-

Mnogo je žena koje su zbog mene otišle na preventivni pregled, što mi je i bio cilj. Imam u planu da otvorim udruženje u Visokom, Brezi i drugim gradovima, kako bi se žene, djevojke imale kome obratiti ako dođu u situaciju kao ja. Pozitivna sam, hemoterapiju gledam kao odlazak zubaru.

Želim da sve žene znaju da rak nije kraj, život ide dalje, ovo je izlječiva bolest. Samo bez predaje i hrabro naprijed – dodala je Babić.

avaz.ba